Qualifiers for StarCraft® II at Intel® Extreme Masters Katowice 2019 announced

Ogłaszamy kwalifikacje do turnieju StarCraft® II na Intel® Extreme Masters Katowice 2019

Droga do jednego z najcenniejszych trofeów SC2 otwiera się przed wszystkimi zawodnikami z całego świata. Tu znajdziesz wszystkie informacje an temat procesu kwalifikacyjnego do IEM Katowice 2019.

Jedenaście miejsc w fazie grupowej (Ro24) u boku mistrza WCS, Serrala można zdobyć w trzech regionach: obu Amerykach, Europie i Korei. Podobnie jak w latach ubiegłych, każde kwalifikacje traktowane są jako kwalifikacje serwera, co znaczy, że nie ma regionalnych restrykcji dla zawodników. Każde eliminacje zostaną podzielone na dwie fazy:

Kwalifikacje otwarte będą dostępne dla wszystkich zawodników poprzez ESL Play i będą się składały z drabinki pojedynczej eliminacji BO3, w której zmagania zakończą się meczami BO5, które wyłonią najlepszą ósemkę.

Zamknięte kwalifikacje będą się składały z najlepszych ośmiu zawodników otwartych eliminacji oraz ośmiu zaproszonych graczy, którzy będą rywalizować w drabince single elimination w meczach BO3, a w decydujących meczach zastosowany będzie tryb BO5. Te zadecydują o tym, kto awansuje do fazy grupowej (Ro24) IEM Katowice 2019.

W Ameryce Północnej i Europie odbędzie się po jednym turnieju kwalifikacyjnym (awansuje 3 zawodników z każdego), zaś w Korei będą dwa takie turnieje (awansuje dwóch zawodników z każdego).

Round of 76 - ostatnia szansa!

Mamy dobrą wiadomość dla graczy, którzy nie mogli wziąć udziału w kwalifikacjach - wciąż macie szanse zdobyć miejsce na zawodach w Katowicach! Ubiegaj się o slota w turnieju offline Ro76, na temat którego więcej informacji znajdziesz tutaj. Aplikacje można wysyłać do 31 stycznia! Nie przegap swojej szansy!

Ro76 odbędzie się w ESL Arenie w Katowicach 25-26 lutego. Zapisy są otwarte dla każdego zawodnika (maksymalna liczba uczestników to 64 - zawodnicy będą wybierani na podstawie pozycji w rankingu). W Katowicach 64 graczy zostanie podzielonych na 4 drabinki double elimination. Top3 graczy z każdej drabinki awansuje do fazy grupowej (Ro24).

Kliknij tu i zapisz się do Round of 76.

Chcesz być komentatorem?

Szukamy komentatorów z różnych krajów i platform. Jeśli chciałbyś zostać oficjalnym komentatorem turnieju SC2 na IEM Katowice, kliknij tutaj, by się zapisać.

Linki do zapisów

Ameryka Północna

Faza #1: 5 stycznia, 20:00 BRST / 17:00 EST / 14:00 PST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Faza #2: Niedziela 6 stycznia, 20:00 BRST / 17:00 EST / 14:00 PST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Europa:

Faza #1: 7 stycznia, 16:00 CET / 18:00 MSK / 15:00 WET

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Faza #2: 8 stycznia, 16:00 CET / 18:00 MSK / 15:00 WET

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Korea:

Kwalifikacje #1:

Faza #1: 9 stycznia, 18:00 CST / 19:00 KST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Faza #2: 14 stycznia, 18:00 CST / 19:00 KST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Kwalifikacje #2:

Faza #1: 21 stycznia, 18:00 CST / 19:00 KST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

Faza #2: 22 stycznia, 18:00 CST, 19:00 KST

Kliknij tu, by zapisać się do kwalifikacji.

By być na bieżąco z informacjami o turnieju i kwalifikacjach śledź IEM na Twitterze i Facebooku.

Aktualności tylko dla Ciebie!

Nigdy więcej nie przegap niczego o IEM Katowice 2019.

Arena

SPODEK Arena
aleja Korfantego 35,
40-005 Katowice

Copyright © 2019 Turtle Entertainment GmbH | All Rights reserved | Imprint | Privacy Policy

Intel, the Intel logo are trademarks or registered trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the United States and other Countries.

Close Menu